Skip to content

Tehetség konferencián mutatkozott be a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium

Két napos nemzetközi konferenciát szervezett a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja.

Debrecen a tehetséggondozás egyik fellegvára, országos viszonylatban is élen jár – jelentette ki dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes. – Az egyetemen már a 90-es években dolgoztak ki programot a tehetséggondozásra, az integráció idején pedig megalakult a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja (DETEP), mely azóta is egy erős alapokon nyugvó projekt.

A szervezők szerint a rendezvény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a felsőoktatási intézmények hallgatói már a képzés ideje alatt lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, kapcsolataik bővítésére. Az első napon az egyetem és az egyetemmel együttműködésben levő szakkollégiumok kaptak bemutatkozási lehetőséget. Összesen tizenegy szakkollégium köztük a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium is beszámolt Nagy Mária Natália tolmácsolásában az elmúlt hét hónap munkájáról.

a második napon három hallgatónk előadását is meghallgathattuk. Farkas Zsolt a szívességbankokról, Molnár Zoltán az 1567-es nagyszombati vámnaplóról, Szilágyi Gábor a drónok mezőgazdasági célú felhasználásának lehetőségeiről beszélt.

A konferencia kulturális programját a zeneművészeti kar hallgatóinak koncertje szolgáltatta.

Rózsahegyiné Juhász Éva

szakkollégium igazgató