Skip to content

Cigánykenyér a Dexpón

Szakkollégiumunk is bemutatkozott 2016. november 23-án és 24-én egy standnál a Debreceni Egyetem 2016-os nyílt napján, a Dexpón. Az egyetem minden kara és több szervezete megtalálható volt a standoknál. Az idei beiskolázási program minden eddigi rekordot megdöntött; a regisztráció adatai szerint 5410 középiskolás ismerkedett az intézmény kínálatával.

Az első emeleten rendeztük be standunkat. Szórólapjaink és prezentáció is segítette az informálódást azoknak, akik odajöttek az asztalunkhoz érdeklődni a szakkollégiumról. Akik vállalták, hogy válaszolnak egy kérdésre a cigánysággal kapcsolatban, azok szakkolis léggömböt is kaphattak; s közben érdekességeket tudhattak meg a cigány történelemről, kultúráról, szokásokról. A szakkollégista lányok cigánykenyeret is sütöttek, amit megkóstolhattak az érdeklődők. Nagy sikere volt még a fotófalunknak is, amellyel egy cigány család „bőrébe bújhattak” a középiskolások.

Reméljük, szereplésünknek köszönhetően sok leendő elsős egyetemista dönt majd úgy, hogy jelentkezik hozzánk szakkollégistának vagy kollégistának.

Farkas Zsolt

Program koordinátor