Skip to content

Példaképek jártak a szakkoliban

Szakkollégiumunk igyekszik időnként olyan vendégeket, előadókat meghívni egy-egy közösségi délutánra, akik szakmaiságukkal, személyes életútjukkal,
eredményeikkel példaként szolgálhatnak szakkollégistáink előtt. A csapat kb. egynegyedét egészségügyi hallgatók teszik ki, így elsősorban nekik szerettünk volna kedvezni, amikor meghívtuk az Aranypánt-díjas Jónás Tímeát, a Nyírő Gyula Kórház főápolóját és Dr. Orsós Zsuzsannát, a Pécsi Tudományegyetem rákkutató biológusát.

Jónás Tímea történetével könnyedén tudtak azonosulni a szakkollégisták, hiszen ahogyan nálunk többen, ő is egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluban nevelkedett szegény cigány család gyermekeként; emellett a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban tanult, ahogy jó páran hallgatóink közül. Mindkét vendégünk olyan életutat mutatott be nekünk, amely bizonyítja, hogy tehetséggel, kellő szorgalommal és kitartással igen „mélyről” is lehet „magasra” jutni. Emellett röviden munkájuk szakmai oldaláról is betekintést nyerhettünk, ami a hasonló területeken tanulóknak külön hasznos volt.

A személyességet és megszívlelendő tanácsokat sem nélkülöző előadások után záporoztak a kérdések; nagy öröm volt számunkra látni ezt az őszinte érdeklődést, amellyel Tímeát és Zsuzsannát vették körbe a fiatalok. Nem egy szakkollégista mondta, hogy szerinte ez volt eddig az egyik legjobb, legmotiválóbb program a szakkollégiumban.

A szakkollégistáink céljaihoz vezető nehézkes út hullámvölgyein sok esetben az ilyen és ehhez hasonló élmények segítenek továbblendülni; ezért is köszönjük még egyszer vendégeinknek ezt a délutánt.

Farkas Zsolt