Ünnepre várva

Bár egyházunkban hat hét az adventi időszak, mégis gyorsan eltelt, s elég intenzíven zajlottak idén is az ünnepi előkészületek a szakkollégiumunkban​. Hagyomány, hogy advent elején kihúzzuk egymás nevét s igyekszünk mindig valami aprósággal kedveskedni az illetőnek s majd a közös karácsonyi estén fény derül az „Angyalkára”. Na persze addig is mennek a találgatások vajon ki az, s olykor-olykor lebukik.

Szent Miklós estéjén a kollégium két szintje együtt várta, hogy mit rejt a zsák s vizsgaidőszakhoz közeledve a csoki és a sorkiemelő filctoll egyaránt hasznos volt.

Egykori diákunk-ma kollégánk Posváncz József segítségével szép nagy fát kaptunk, melyet a hallgatók közösen díszítettek fel. A félév utolsó spirijén Igazgatónő mondta el ünnepi gondolatait, majd Kapin atya zárta s közben mindenki megkapta az angyalkájától a kis ajándékát. A közös sütés-főzések folyamatosan színesítették az ünnepi hangulat megteremtését és megélését a közösségünkben. A karácsonyi asztalt pedig mentorainkkal, diákjainkkal, kollégáinkkal együtt ülhettük körbe.