Skip to content

Zarándokoltak a szakkollégisták

Nemzeti ünnepünkön a roma szakkollégium diákjai,dolgozói, vezetői, segítői útnak indultak. A hosszú út első állomása Máriazell volt, ahol Kapin István atya- lelki igazgatónk vezetésével énekszóval vonultunk be a kegytemplomba. Mindenki számára emlékezetes lesz március 15-én Ausztriában egy magyarok számára is fontos kegyhelyen a Himnusz éneklése.

Márizellben nemcsak templomban, a belvárosban, de a hófödte hegycsúcsokban, a havas tájban is gyönyörködtünk, amely odavezetett. Mit sem sejtve még akkor, mi vár ránk hazafelé két nap múlva.

Este felé érkeztünk meg Bécsbe a szállásunkra, ahol mindenki elfoglalhatta kényelmes szobáját. Másnap az eső ugyan átírta kicsit a forgatókönyvet, de kora délután együtt vonultunk be a Stephans dómba az első pócsi kegyképhez. Felejthetetlen, olvasható a közösségi portálon egy ott készült kép aláírásaként, s valóban az, harminc szakkollégista,oktatók, lelkiigazgató ott, akkor, együtt bevonul s énekli Boldogasszony, Anyánk kezdetű régi magyar himnuszunkat a kegykép előtt. Ott akkor sokan és sokáig álltunk meghatódva a kegykép előtt.

A bécsi dómból a Hofburgba vezetett közös utunk, majd a délelőtti programhoz hasonlóan ki-ki maga dönthette el, hogy Bécs nevezetességeiből mit szeretne még megtekinteni. Az esti beszélgetésnél kiderült, hogy a főbb látnivalókat mindenki látta, de tudjuk Bécs megismerésére ez az egy hosszú nap bizony nem elég. Szombat reggel a Práterbe vezetett utunk, majd a schönbrunni kastéllyal zártuk kirándulásunkat. Itt már havas eső fogadott minket s igyekeztünk is haza hogy még jó időben hazaérjük. Ez már kevésbe sikerült, s hófúvásban, ónos esőben érkeztünk meg Debrecenbe, hála és köszönet a Kovácsbusz két jó sofőrjének, hogy szerencsésen hazaérkezhettünk.

A zarándoklat azEFOP-3.4.1-15-2015–00008”„Együtt Vele(d) könnyebb! A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium fejlesztése”c projekt támogatásából valósult meg.