Ismét debreceni diák kapta Vásáry Tamás ösztöndíjat önkéntes munkáért

A 2013-ban, Vásáry Tamás zongoraművész, karmester 80. születésnapja alkalmából megalapított ösztöndíjat zenei és önkéntes kategóriákban ítélik oda évente egy-egy, legfeljebb 25 éves felsőoktatási hallgatónak vagy előkészítő képzésen részt vevő fiatalnak. Az ösztöndíj két kategóriája a névadó szellemiségét jeleníti meg, hiszen a világhírű Kossuth-díjas zongoraművész és karmester életében is fontos szerepet játszik az önkéntes tevékenység.

2017-ben is a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákja kapta az önkéntességért járó elismerést, s 2018-ban újból szakkollégiumunk diákja Makula Kitti vehette át a napokban az elismerő oklevelet az idén 85 éves művésztől és Horváth Zitától a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkártól.

Makula Kitti negyedik tanévét kezdte szakkollégiumunkban jogász hallgatóként. Az önkéntesség fontos számára elsősorban a lakásotthonos gyerekeket látogatja, de besegít ha szükséges a hajdúdorogi romák által lakott területen, adománygyűjtésekben, városi rendezvényeken is.

Örömünkre szolgál, hogy ismét szakkollégiumunk diákja kapta az ösztöndíjat elismerve ezáltal önkéntes tevékenységüket, s azt a munkát amit a szakkollégisták karitatív célokra fordítanak.

Rózsahegyiné Juhász Éva

igazgató