Ruhaosztás a Balogh Sándor utcában

Október 18-án újra Hajdúdorog felé vezetette a Teremtő a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatóit. Budai János diakónus és Oláhné Balogh Tímea (Roma Láng Egyesület) a szakkollégiummal közösen ruha adományokat osztottak a település szegregátumában. Az ősz beköszöntével nagy szükség van a melegebb ruhára. Ennek enyhítésére érkeztek az adományok a telepre.

Délutánra a helyszínre sereglett a szegregátum apraja-nagyja. Közösen, egymásnak segítve válogatták a számukra szükséges ruhadarabokat. A szakkollégisták őszinte mosollyal, boldogan álltak be segíteni a munkálatokba. Valószínűleg ezt a helyiek is érezték, mert nagyon közvetlenül és nyitottan társalogtak a hallgatókkal. Jó volt látni a csöppségek szemében a huncutságot és az örömöt, egy számukra tetsző darab láttán. Sokszor a hallgatók tanácsára döntöttek egy-egy ruha mellett az emberek. Szerencsére mindenki talált magának valamit, ám még így is maradt az adományokból, amelyek egy következő alkalommal kerülnek kiosztásra.

A haza indulás előtt még megálltunk a nemrég megszentelt Mária ikon előtt ahol János atyától úgy vettünk búcsút, hogy legközelebb ugyanitt találkozunk.

Fotó és szöveg: Molnár Zoltán

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.