Skip to content

Visszajöttek a végzett diákok

2015 szeptemberében kezdte meg első tanévét a roma szakkollégium. Azóta 9 fő diplomával 3 fő nyelvvizsga hiányában még csak államvizsgával a zsebében hagyta maga mögött a kollégiumot és a diákéveket.
2019. november 3-án este az alumni hallgatókat hívtuk vissza egy beszélgetésre. A távolság és a családi, munkahelyi elfoglaltságok mellett hatan fogadták el a meghívásunkat.
Elmesélték mi történt velük azóta, nosztalgiáztunk, tanácsot adtak fiatalabb szakkolis társaiknak, melyek között a legfontosabb a nyelvtanulás volt. Sokszor és sokat hangsúlyoztuk fontosságát, most a végzettek is megerősítették, hogy most van itt az ideje a tanulásnak, a tapasztalatszerzésnek, az állásinterjúkra való felkészülésnek. S milyen jó, s talán hatékonyabb is, ha ezt társaiktól hallják, akik kikerülve az egyetemi, kollégiumi védőburokból a munkavilágába találják magukat, ahol a megélhetést már nem az egyetemi és szakkollégiumi ösztöndíjak adják.
Jó volt őket hallgatni, jó volt látni, hogy a közös munka meghozta gyümölcsét, kirepültek az első fecskék, de jöttek –jönnek helyükre újak.